Zo creëer je een unieke tuin

Blog Zo creëer je een unieke tuin

Heb jij een saaie, standaard tuin? Ben je er wellicht op uitgekeken? Of vind je hem simpelweg niet mooi? Misschien kan je niet echt plaatsen wat er anders moet aan jouw tuin, vaak kan het ook erg lastig zijn om de laatste puntjes op de i te zetten. In dit artikel gaan we een aantal opties bij langs waardoor jouw tuin door een paar kleine veranderingen een ware metamorfose ondergaat. 

Plantjes

Waarschijnlijk heb je al wel wat bloemen in jouw tuin, maar er kunnen natuurlijk altijd meer bij. Bloemen brengen immers kleur en een gezellig gevoel in jouw tuin. Het is heel simpel! Kies een aantal leuke planten uit, vind er potten bij die bij de sfeer en stijl van jouw tuin passen en dan ben je al een heel stuk verder. 

Op andere manieren kan je ook groen in jouw tuin implementeren. Door bijvoorbeeld klimop te plaatsen op jouw schutting. Dan kan je het beste een houten schutting laten plaatsen als je dit nog niet hebt. Een schutting is ideaal om te behangen met allerlei groen. Klimop of andere klimplanten zijn zeker mooi in de tuin. Je kunt ook plantenbakken aan een schutting bevestigen om hier prachtige bloemen in te doen. 

Overkapping

Een tuin is het verlengde van je huis. Het is nog steeds een stukje leefomgeving. Natuurlijk wil je dit zo gezellig mogelijk maken: voor gasten, maar natuurlijk ook voor jezelf. Het is dan belangrijk om genoeg zitplekken in de tuin te verwerken. Je kunt bijvoorbeeld een luxe overkapping laten plaatsen, zodat je daar meer zitplaatsen kunt creëren waar je ondanks regenachtige weersomstandigheden nog steeds heerlijk kunt relaxen. Zo haal je het meeste uit je tuin. 

Lichtjes 

Als je al een aantal Pinterest-posts hebt gezien van mooie tuin inspo, zie je vaak lichtjes in de tuin. Denk daarbij aan kleine lampjes aan een snoer of lampjes die je ook in een kerstboom kan draperen. Deze lichtjes geven een romantische en gezellige look aan jouw tuin. 

Decoratie 

Ook leuke decoratie kan veel doen voor jouw tuin. Wat bedoelen we nou eigenlijk met decoratie? Geen tuinkabouter, maar stijlvolle kleden en mooie kussentjes die je op jouw loungeset kunt plaatsen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je decoratie kiest wat in de tuin hoort en wat dus weerbestendig is. Anders gaat het vaak niet zo lang mee als je hoopt of is het na een flinke regenbui al weg.

Recente berichten