Alles wat je moet weten over de wereldberoemde band Queen

Blog Alles wat je moet weten over de wereldberoemde band Queen

Queen: een van de bekendste bands ter wereld. Ze hebben enorm veel bekende nummers zoals Bohemian Rhapsody, Break Free, Don’t Stop Me Now en nog veel meer bekende nummers. De band bestond uit zanger Freddy Mercury, gitarist Brian May, drummer Roger Taylor en bassist John Deacon. In de jaren zeventig, tachtig en negentig was deze band actief.

Ontstaan van Queen

Het begon allemaal met Freddy Mercury, Brian May en Roger Taylor die begonnen met een band in Londen. De band die ze eerst hadden heette eerst May en is daarna uitgegroeid tot Queen. De grote doorbraak kwam met het nummer Killer Queen in het jaar 1974. Een jaar later werd de band erg bekend met het nummer Bohemian Rhapsody die veel mensen nu ook nog zingen en bijna elk jaar een echt hit is in de Top2000 van Radio 2. 

Beroemd, en hoe verder?

Queen was al snel een van de bekendste bands ter wereld. Ze tekenden vrij snel een label en kregen langzamerhand veel meer mensen achter zich aan. Het album Sheer Heart Attack werd door de fans goed ontvangen. Een jaar later gebeurde hetzelfde met het album A Night at the Opera. In totaal heeft deze wereldberoemde band meer dan driehonderd miljoen albums verkocht over de hele wereld heen. Ook had Queen goede live-optredens bij onder andere Live Aid in 1985 waar ze het beste liveoptreden ooit hadden gegeven. Helaas is zanger Freddy Mercury overleden in 1991 aan de gevolgen van aids, waardoor de band een beetje uit elkaar viel. John Deacon heeft zich helemaal teruggetrokken uit het publieke leven en is dus ook gestopt met Queen. Brian en Roger hebben nog wel het een en ander uitgevoerd met verschillende zangers zoals American Idol-deelnemer Adam Lambert. Queen maakt nu vooral geremasterde nummers van al bestaande liedjes van hun.

Recente berichten