De beste merken voor verschillende verfproducten

Blog De beste merken voor verschillende verfproducten

Van plan om zelf te schilderen? Er kunnen diverse verfklussen zijn die je zelf gaat uitvoeren. Misschien ga je de muren van je woonkamer van een nieuwe verflaag voorzien, of wellicht ga je met jouw deuren en kozijnen aan de slag. Ook kan het zijn dat je buiten gaat schilderen, bijvoorbeeld het verven van je gevel of het beitsen van tuinhout zoals je schutting of je terras. Niet alleen zijn er verschillende verfklussen die je kunt uitvoeren, maar voor deze klussen heb je allerlei benodigdheden nodig. Hieronder vertellen we je meer over de beste merken voor uiteenlopende verfproducten.

Het beste merk voor verfrollers

Het belang van een goede verfroller merk je pas als je gebruik moet maken van een slechte verfroller. Kies je voor een goedkope roller van een lage kwaliteit, dan zul je merken dat deze niet altijd goed door rollen en de verf goed verspreiden. Dat maakt je schilderklus een stuk frustrerender dan nodig is. Kies daarom altijd voor een goede verfroller, want dit werkt fijner en zorgt voor een mooier eindresultaat. Een goede keuze is een Anza roller, één van de beste merken van dit moment als het gaat om schilderbenodigdheden. Deze specifieke Anza roller is ideaal voor iedereen die zijn muren gaat verven. 

Het beste merk voor voorstrijk

Als je een oppervlak van verf wilt voorzien, kan het nodig zijn om het materiaal voor te behandelen. In het geval van zuigende of poederende muren is het een aanrader om voorstrijk te gebruiken. Dit gaat de zuigende werking van een muur tegen, wat de hechting van de verf zal verbeteren en zal zorgen voor een betere dekking. Zo behaal je een mooier eindresultaat met een kleinere kans op de vorming van banen en strepen in de verflaag. Goede merken op het gebied van voorstrijkmiddelen zijn onder meer Sigma (Sigma Sigmafix Universal), Alabastine en Wijzonol.

Het beste merk voor muurverf

Binnen muren verven is één van de meest uitgevoerde verfklussen. Er zijn verschillende vertrekken binnen je woning waar je de muren kunt schilderen. Vaak gaan mensen aan de slag in de woonkamer, maar ook op plekken zoals de slaapkamer, badkamer, werkkamer, eetkamer, kinderkamer, hal of zolderkamer kun je gaan verven. Een goede muurverf zorgt voor een betere dekking en een streeploos eindresultaat. Er zijn zelfs producten waarbij je maar één laag verf hoeft aan te brengen. Sikkens, Sigma, Flexa, Wijzonol en Histor zijn de beste merken van dit moment op het gebied van muurverf. 

Het beste merk om af te lakken

Naast muurverf kan het ook zo zijn dat je van plan bent om houten, kunststof of metalen oppervlakken af te lakken met een lakverf. Er zijn zowel lakken voor binnen als voor buiten verkrijgbaar. Vaak zijn de lakken voor binnen op waterbasis en de lakken voor buiten op terpentinebasis. Lakken krijgen immers buiten met zwaardere omstandigheden te maken, zoals het weer en verschillende soorten vuil. Merken die garant staan voor een hoge kwaliteit als het gaat om lakverf zijn onder meer Sigma, Sikkens en Wijzonol. Bij deze merken zit je altijd goed.

Het beste merk als je wilt beitsen

Wil je houten oppervlakken in de buitenlucht van de beste bescherming voorzien, dan is een beits je beste keuze. Je kunt hierbij kiezen voor transparante beitsen, waarbij de houtnerf zichtbaar blijft, of dekkende beitsen. Beitsen beschermen het hout tegen neerslag, vergrijzing, vuil en de Uv-straling van de zon. Goede merken op het gebied van beits zijn onder meer Tenco, Rambo, Wijzonol, Cetabever, Hermadix en Sikkens. Kies voor het beste van het beste voor een optimaal verfresultaat.

Recente berichten