De beste kamerplanten voor studenten

Blog De beste kamerplanten voor studenten

Ga jij op kamers en wil jij jouw kamer wat groener maken? Dan zijn kamerplanten de perfecte oplossing. Kamerplanten kunnen natuurlijk best wel wat geld en tijd kosten, daarom bespreken wij hieronder bespreken wij de beste kamerplanten voor studenten.

Sansevieria

De razendpopulaire Sansevieria kost de kop niet en is ook nog eens onverwoestbaar. Althans, onverwoestbaar… Niet helemaal, hij heeft namelijk een keer in de week water nodig en dan zal hij lekker lang mee gaan. Soms wel levenslang. Daarnaast kun je na een tijdje ook nog eens deze leuke plant stekken. Deze plant mag zeker niet ontbreken in jouw studentenkamer. 

Hedera

De Hedera is een erg populaire plant onder studenten. Dit komt omdat hij over het algemeen weinig ruimte inneemt. Het is namelijk een hangplant, hoe leuk is het om deze plant op de rand van je kast te zetten of op te hangen? Daarnaast is deze plant ook nog eens te betalen en heeft de plant weinig verzorging nodig. Zorg dat deze plant half in de schaduw hangt of staat en geef hem geregeld een beetje water en je Hedera zal lekker lang meegaan. 

Pilea Peperomioides 

Ook de Pilea Peperomioides, ook wel bekend als de pannenkoekplant, mag niet ontbreken in jouw studentenkamer. Deze plant is populair en ziet er erg mooi uit. Geef deze plant een keer in de week wat water en hij zal zich prima vermaken. Na een tijdje kun je deze plant ook stekken, waardoor je op een goedkope manier meerdere plantjes op je kamer zal hebben. Wat wil je nog meer?

Monstera

De Monstera mag zeker niet ontbreken in jouw kamer. Het is namelijk een echte eyecatcher, hij heeft stijlvolle bladeren en is makkelijk te verzorgen. Daarnaast kun je deze plant prima op een halfschaduw plek zetten of zelfs op een wat donkere plek. Daarnaast heeft deze plant maar weinig water nodig. Dus als je nog op zoek bent naar een zeer stijlvolle plant die niet een rib uit jouw lijf zal zijn, is de Monstera een hele goede optie.

Recente berichten